Layer colour export DXF|Forum|WOOD DESIGNER

Avatar
Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed sp_TopicIcon
Layer colour export DXF
Avatar
Alex

Forum Posts: 1776
Subscriber Since:
January 20, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
6
January 18, 2022 - 7:50 am
sp_Permalink sp_Print

Hi, 

I don’t see the colours in your DXF file…

I think the colours of your software are only internal to see the operations performed

 

All the best, Alexandre

Avatar
Guest
5
January 18, 2022 - 4:28 am
sp_Permalink sp_Print

Hi

Avatar
Alex

Forum Posts: 1776
Subscriber Since:
January 20, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
4
January 17, 2022 - 2:01 pm
sp_Permalink sp_Print

Hi,

Your CAD software may use a specific coding for the colours of the layers,

For yellow, the RGB is 255,255,0.

Can you upload the Dxf file, where you edited the colours from your CAD software?

 

All the best, Alexandre

Avatar
Guest
3
January 15, 2022 - 9:11 am
sp_Permalink sp_Print

Hi Alex,

 Maybe my CAD not compatible. I used NaturalCAN – software from Taiwan for my CNC. All files imported from DXF just default YELLOW – then have to changelayercolour-1.PNGImage Enlarger

ThanksNaturalCAN-2.PNGImage Enlarger

NaturalCAN.PNGImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments
Avatar
Alex

Forum Posts: 1776
Subscriber Since:
January 20, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 14, 2022 - 7:54 am
sp_Permalink sp_Print

Hi,

 

Not sure I understand, after doing the test

Polyboard > Nonacad 5 : color ok

Polyboard > Optinest > Nanocad 5 : color ok

color.pngImage Enlarger

you mean that your cad software does not follow the colour?

 

Cheers, Alexandre

sp_PlupAttachments Attachments
Avatar
Guest
1
January 14, 2022 - 5:21 am
sp_Permalink sp_Print

Dear 

 Have anyone shared about COLOUR LAYER when export Optinest to DXF files? I default colour for layer (drill, edge drill,….) in Polyboard then Optinest and export DXF but in CAM imported DXF files just show: layer name but layer colour just default (not show colour as setting on Pb. Have anybody had experience about this problem please help me. Thanks so much!layercolour.PNGImage Enlarger

  

sp_PlupAttachments Attachments
Forum Timezone: Europe/London
Most Users Ever Online: 256
Currently Online:
Guest(s) 22
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Ness: 1939
Tom Cleaver: 162
mark nichols: 160
brendan kavanagh: 136
Conor Devoy: 135
Duayne Naugle: 130
Stu Robertson: 104
Zaheer Abbas: 89
Patrick Maylor: 63
Robert Coxhead: 63
Newest Members:
Dov Bolel
David Bragg
wstenholt@gmail.com
Michael Hofer
Chris Jackson
Anthony Penn
almys111
Keith Shelley
Kate Polak
zorsim
Forum Stats:
Groups: 2
Forums: 7
Topics: 2119
Posts: 11587

 

Member Stats:
Guest Posters: 4
Members: 267
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: Stefan, Michel, Carole, Alex, admin, Laly, ipatrick, Crystal, Fatima, Darren, Isaac